4 Jan 2010

BORANG NIKAH

Aku ni nama je dh g kursus..tp masih blurr..hehehhe..nak tanya2 Mr F, takut dia bengang lak aku asyik tanya je..heheheh..kepada kwn2 blogger sekalian, tolonglah aku..situasi aku begini:

aku akan bernikah pd 12 feb nnt..borang aku sudah ambil..dh isi (tp tak complete lg). isi gitu2 je..heheheh..mak aku dh bising sbb masa makin hampir..adakah aku sudah terlambat atau masa punya masa? (harap2 sempat)..then apa step aku nak buat seterusnya..bakal suamiku org Perak jugak (means sama negeri la). We both dah buat HIV test (horayyyy we both bebas dr virus itu)..ada jugak terbaca dr B2B lain, yg nak g HIV test kena bwk borang yg pej agama bg..tp aku mintak pej agama tmpt aku, dia kata takde borang, g terus buat hiv isi borang kat klinik je (of course klinik government..surat akuan bujang aku dan Mr F dh ada..So apa aku perlu buat selain lengkapkan borang? aku kena tgg borang mr F dulu baru leh g jumpa jurunikah dgn wali ke? masa jumpa jurunikah tu, nak kena prepare apa2 ke? bayar ke? ada interview ke?then nnt nak submit borang yg dh complete kat pej agama, aku wajib pergi ke or sape2 leh hantarkan..and pengesahan pemastautin tu nak kena g jumpa sape? aduh..kesiannyer aku..takde sape nak tolong aku buat..abah dh lama takde (ayat sedih lak)..heheheh..

Ada sape2 B2B kat perak yg dh expirience this. Leh tak tolong kasi tips.

2 comments:

miss F said...

awk...pasal urusan borang sy x sure plak kat perak camana. sbb kat KL lelaki yg uruskan dulu. pastu bg kat pompuan. then pihak perempuan terus antar kat jurunikah. nti jurunikah yg settlekan. tak de plak interview.

iryani said...

Miss F > hurm..tu la..tak jumpa lg b2b dr perak..ada gak kwn yg advice..ms Zila..thanks to u both..