28 Apr 2010

HOBI BARU

Actually ni bukan hobi baru..hobi ni dh lama..tp skrg ni makin aktif la..heheheh..maklumla..bila dh jd org dapur separuh masa je okeh) beli apa pun sume nak menjurus ke arah itu..heheheh..aku mmg dr dulu suka beli barang2 rumah..especially pinggan mangkuk..suka tgk pinggan mangkuk yg cute2..tp dulu2 kalau aku beli pun, aku letak umah mak aku la kan..rumah bujang nak buat apa byk2 pinggan..dan skrg aku nak mulakan balik hobi aku tu..nak menambah koleksi sbb yg dh letak umah mak aku tu takkan nak ambik balik bwk g rumah aku lak kan..harus la kena ceramah lak dgn mak aku nnt..mcm buruk siku gitu..heheheh..since baru kawin, baru nak mengukuhkan kewangan yg tonggang langgang lepas aku habiskan duit buat kenduri (beli benda merepek2 etc), so aktivity mengumpul pinggan mangkuk aku cuma kecil2an dulu..nnt dh masyukkk barulah aku bleh beli byk2..lagipun aku skrg tgh survey mana nak dpt pinggan2 yg menarik..aku tak prefer beli yg beratus2..sbb for me, yg murah2 pun byk..janji cantik..heheheh..actually setakat ni aku dh ada byk (after 2 month kawin)..tp ni je gambar yg ada (aku candid last month)..nnt aku snap lg and update kemudian ek..so sape2 yg tau kat mana nak cari pinggan2 affordable, menarik dan tertarik, silalah bg info pd aku ek..heheheh..

2 comments:

@ty_farEd said...

waaa... ade hobi suke kumpuL pinggan mangkuk lak ek.. :) nak gune nak simpan..? kat JUsco banyak pinggan mangkuk n pekakasan lain yang cantik2 tau... yang moden.. eerr.. suke yang moden ker or yang 'lebey lame' macam ala2 inggeris tu...

iryani said...

@ty > nak pakai..suka tukar2 pinggan bila had meals kat rumah..hehehhe..kat jusco ek? harus g terjah nih..ala2 inggeris tu kurenggg minat la..suka modern2..prefer yg plain (white the most) and square..heheheh..