7 Nov 2010

BABY STUFF



Oh!! Sangat tension..sudah lama tidak berblogging..alih2 mlm ni tgh aku bersemangat nak berblogging, internet lak mcm siput! tak ke hangin satu badan dibuatnyer..(sabor2..esok nk g check up..nnt darah naik lak)..huhu..sbbkan dh lama tak update blog (even nak menjenguk blog kwn2 pun x sempat), mlm ni aku curi gak masa untuk berblogging..sorry takde entry check up yg lepas..tak sempat nak update + takde ambik satu gambar pun during check up tu (nervous nyer pasal sbb 2 kali kena ambik darah + minum air gula..huhu)..since esok (isnin 8nov) dh masuk 30 weeks preggie (mak ai, kejap je rasa dh masuk 3rd trimister), + esok ada check up lg..adoi..penat gak ke klinik gomen nih..menunggu giliran nyer lg..adoi..layankan sajer..demi baby..
Melalut lak dah aku nih..entry ni konon2 nak citer barang baby yg aku dh beli..actually aku baru je start membeli stuff baby..aritu time ada warehouse sale kat pureen tak pulak rasa nak beli sbb time tu baru dlm 3-4 bulan..rasa awal sgt lg..sbb ada org kata jgn beli apa2 lg sblm 5 month..tak elok..ikutkan ajer..so skrg dh 7 bulan + baru terhegeh2 nak beli..alhamdulillah, aku masih lg gagah bershopping cuma tak larat la nak marathon shopping mcm aku n Mr F buat masa nak raya aritu..
Check list barang2 baby aku ambik dr beberapa blog kawan2 then aku gatherkan..so far, byk jugak yg dh beli, tp makin byk aku beli, makin byk lak rasa yg blm beli..td rasa mcm nak buat list tu kat sini..suddenly rasa malas lak..boleh mc tu..heheh..nnt free2, aku buat satu entry utk update apa barang2 baby yg aku dh beli..nak jugak share dgn kwn2 kot2 ada lg yg aku blm beli dan terlepas pandang..tp 1 thing yg buat aku rasa best sgt, bila part beli barang2 baby..rasa mcm sume nak beli..tp takleh la beli smp membazir..beli ikut yg perlu + baby pun cepat membesar..nnt sekejap je dh takleh pakai..
Barut baby, rasa2 penting tak? aku dh beli 6 helai..mak aku kata cukup..fesyen skrg, barut baby jenis zap op dan agak kecik + pendek je..boleh didapati kat pasaraya or kedai jual barang baby..aku tak beli yg itu pun, sbb byk nasihat kata jgn beli yg itu..sbb tak fit pada baby + kejap je takleh nak pakai sbb perut baby cepat boroi sbb minum susu..mulanyer, nak mintak je kat kakak aku (pinjam anak dia punyer je)..then kebetulan last week aku terjumpa kat pasar malam, so aku pun terus beli lepas dpt advice dr mak aku..
Hurm, aku ni byk sgt kemusykilan pasal barang2 baby..dh beli takut tak cukup, ie botol susu etc..pastu ada yg aku tak beli pun sbb tak sure penting or not..nnt lah, next entry aku list kan semua..baru leh dpt advice dr kawan2 yg mummy2be..
So far bakul barang baby tu nampaknyer dh agak penuh (bakul barang make up dan mandi, bakul baju, bakul barang susu)..excited aku tgk bila bakul tu dh penuh..dan paling excited ialah Mr F kot..sbb sipa ambik gambar lagi..gambar atar tu dialah yg ambik..hehehhe...surelah excited kan..our 1st baby..i love u sayang..i know u can't wait to see our baby..same goes to me..hurm..ngantuk lah..esok free aku sambung lg..tata..

4 comments:

rDnA said...

betul2..bila part beli brg baby ni rasa cam nk beli semua..pantang la tgk baju yang cantik sure nak grabnyer.tp sebb baby cepat besar so kena control la kan??

IRYANI ALIAS said...

rDnA > betul tu..kadang2 i pun rasa dh terbeli melebihi keperluan..hehehhe..baju budak2 skrg cantik2..rasa nak borong je semua..huhu..

Cutiesifa said...

congrats!!!baru thau kamu dah pregnant..take care ya :D

IRYANI ALIAS said...

Cutiesifa > hehehhe..thanks..