19 May 2009

ALAHAI HP

My wish list..berangan je lah..hehehhe..
Hp aku rosak..nak dijadikan cerita, smlm aku bwk air kotak mango (kotak besar) yg aku beli mlm sebelumnya to office..aku dh bukak and minum sikit la..so sbbkan byk lg, aku plan nak minum kat office la air mango tu..kelam kabut punya pasal, cari2 paper bag yg kecik nak masukkan air kotak tu tak jumpa pulak..then aku terus je masukkan dlm handbag aku yg agak besar (so senang aku nak sumbat barang2 aku)..entah mcm mana air kotak tu boleh tumpah (actually bukan tumpah la, terkeluar dr kotak, eh entah lah..tak tau nak explain mcm mana)..Tp yang pastinya habis satu beg aku basah..termasuklah hp aku..aku ingat boleh diselamatkan lagi..aku pun try menggodam hp aku tu..tp tak berjaya (nak bukak casing pun tak pandai)..huhu..screen hp tu dh penuh dgn air (dh mcm bekas air bentuk hp time sekolah2 dulu lak)..tgg punya tgg tgh hari baru aku dpt hantar hp aku kat kedai bwh office aku..uncle tu cakap dh takleh nak selamatkan..huhu..suka aku dgr ayat tu (nak nagis sebenarnya)..dia try tp aku cakap kalau cost repair dh mcm bleh dpt yg baru, baik aku beli baru..em..what to do..satu mlm aku takde hp..yg bestnyer, aku ni jenis berharap kat hp je la nak wake me up in the morning..dh la sewa rumah sorang2..aduhhahhhai..boring nyer takde hp..dr ptg smlm aku dh resah..tp nak buat mcm mana..mlm smlm mmg aku rasa lain sgt..boring sangat..yela, rutin aku dh berubah..tak dgr bunyi msg, tak dgr suara Mr F..Oh no!!! aku mmg tak boleh hidup tanpa hp..luckily aku terjumpa jam loceng yg kwn aku bg (Jam loceng Nescafe given by my ex-officemate)..Jam ada bateri pulak takde..nasib baik ada bateri remote control tv..aku pun pinjam la utk satu mlm..hahhaha..dan aku telah berjaya bangun pg dgn bantuan jam loceng tu..huhu..Tak sanggup rasanya takde hp lagi hari ni..

1 comment:

ACHAIR'S COLLECTIONS said...

ha..itulah....hp pun nak minum air ek??heheheh