6 Aug 2009

HANTARAN CHECK LIST

Selepas kejadian on my engagement day ("hantaran terlebih sudah"..ala-ala Stacey), aku decide utk prepare yg perlu and penting je utk big day nnt. Anyway, thanks pada semua yg sponsor barang2 hantaran aku on my engagement day (meriah tgk hantaran aku yg em..bape belas dulang ntah..hehehhe)..For my big day, aku dh limit 9 dulang berbalas 7 je (harap2 tak jd terlebih lagi) dan aku rasa aku dah pun beli apa yg patut. Cuma ada a few dlm check list aku yg aku belum hunting. In my head, Mega Sale Hari Raya, Christmas, and Year End Sale (ada ke?)..Here they are:

FOR HIM:

1. Kemeja Paul Smith + Neck tie - done (kemeja done, tie not yet)
2. Sejadah - done (my mum bought during her Haji)
3. Towel Paul Smith - done
4. Al-Quran - not yet
5. Kasut ??? (tak tau Mr F nak kasut apa) - not yet
6. Perfume - not yet, tgg Christmas Sale kot..
7. Coklat
8. Rayban - Mr F dh beli..hehheh..
9. Cake - This time nak buat fondant lak kot, sbb aritu dh buat cuppies or our all time fav cake - fibre cheese..hehehhe..

FOR ME:

1. Telekung + Al - Quran - not yet - telekung done
2. Kasut Burberry + Clutch - done (kasut done, clutch not yet)
3. Perfume - not yet, tgg Christmas Sale..
4. Kain pasang + tudung + brooch - not yet (kalau tukar baju utk kerja ie kemeja bleh tak?)
5. Towel - not yet
6. Mas Kahwin
7. Coklat


At the moment tu je kot yang ada dlm list. Hopefully taknak lah bertambah lagi, nnt pening nak cari dulang..hehehhe..So, after this i can start to think on how to deco the hantaran (aku paling suka part ni walaupun tak teror)..hehehhe..

**Alamak, edited on 7 Aug 2009, miss the Rayban lak..heheheh..
**Edited again on 10 aug 2009..asyik edit je aku nih..bila dh dekat nnt sure jd lain nih..heheheh..

4 comments:

jai.jezz ^.~ said...

nanti jgn lupa tempek pic hantaran tu kat blog yerk..

iryani said...

to jei.jezz : ok..nnt i letak ek..lmbt lg la..hehehhe..

SiQaH said...

blog walking :D

bila langsung ni?*sibuk je ek*hehe.

decorate comel2 n letak pic nt..

iryani said...

to siqah : insyaallah thn depan..i learn from the past, so this time for the big day, nak prepare and plan awal2..hehehhe..thanks for visited..