12 Aug 2009

TRIP + CUTI + SPENDING

Em..Bila sebut pasal trip, sure byk perkara yang bermain kat fikiran. First of all, bila nak g trip, sure kena ambik cuti (kalau involve working days). Walaupun aku ni kerja yg jenis susah nak cuti (+2 staff left recently, tinggal aku sorang je senior staff), luckily boss aku approved the cuti since aku dh 3 bulan tak ambik cuti..Balas dendam punyer pasal, 2 hari aku applied..hahahah...Then sudah pastinya kalau go for trip ni, sure nak kena spend money..zaman sekarang mana ada benda yang tak pakai duit ye tak? Nak masuk toilet pun kena pakai duit (ada yg smp RM2, tp janji selesa & bersih, i don't mind to pay..) Em, since lagi 2 hari aku nak fly to Medan (for the 2nd time), smlm aku dh g tukar duit kat money changer. Terkejut gak la..Rupiah yang makin hari makin stable (makin naik)..Sama ada ringgit yang dh jatuh atau apa aku tak pasti..Last time aku g Medan (end last year kot, dh lama la)..Time tu 1juta = RM300 je..dan kali terakhir aku g Indonesia (Bali on April and Jakarta on May after my engagement), time tu 1 juta = RM330+ kot..As per yesterday currency dh up to 1juta = RM360..em..for me mmg byk bezanyer..Dan agak terasa jugak la (sebab dh mengurangkan duit shopping aku..hehehe)..Em, walaupun niat ke Medan kali ni hanyalah utk bwk mak & makcik aku jalan2 (since they all tak pernah g Lake Toba), tp sure agenda shopping tu ttp ada, especially when involve with my mum & my aunty tu (both of them ni suka sgttt shopping)..

1,000,000.00 IDR = 354.6115 MYR
1 IDR = 0.000354612 MYR
1 MYR = 2,819.99 IDR
Converter get from here
**The currency exchange may be vary. Normally money changer mahal skit dr convertion kat internet ni but at the banks normally are the most expensive.

4 comments:

jai.jezz ^.~ said...

eh. duit indon makin tinggi la plak.. ingat makin jatuh. coz kena bom ari tuh.

iryani said...

to jai.jezz : that's why..sejak Susilo Bambang jd president, dia mmg nak kukuhkan rupiah..sbb tu makin stable..

SiQaH said...

bestnya nak jalan2 ke Medan.
selamat jalan2 n shopping!!!!

iryani said...

hehhe..mekasih Siqah.. :)