24 Aug 2009

PROJECT POMANDER BALL KU

Ingin tahu progress projek pomander ball aku? hehehhe..actually aku baru siapkan sikit je..hahahha..balik kampung 2 hari sambut puasa, plan nak bwk balik buat kat kampung, tapi tak jd..luckily aku tak bwk, kalau bwk pun sure tak buat sbb bz dgn kerja2 kat rumah (masak utk berbuka, kemas umah, jln2 shopping, g pasar etc)..hehehhe..tak tau nak citer mcm mana. Layan je lah gamabr2 tu ek. Tp aku rasa mcm give up nak buat plak bila aku rasa mcm byk giler je aku nak kena buat bunga tu (kalau utk 5 small pomander pun nak kena sediakan berkotak2 bunga tu kot)..Hurmmmm..kuatkan semangat, aku mesti buat dan siapkan..hehhehe..Go go go, u can do it!!! Kwn2, tolonglah bg aku semangat nak siapkan ek..hehehhe..


Crepe Paper yang aku beli RM9.50 per roll tu..

Jarum utk cucuk bunga ke styrofoam ball


Crepe paper yg lebih murah cuma 60sen je, tp dapat buat 8 kuntum je

Gunting dan masking tape

Bunga yg sudah siap

**Styrofoam ball je aku belum beli. Takde kesempatan lg lah nak g beli. Mungkin dlm minggu ni lah kot..

**Camera aku dh dipulangkan, so leh la layan blogging balik..huhu..

5 comments:

SIQAH said...

berusaha iryani siapkan..bermakna if awk buat sendiri for ur wedding day..ganbatte-ne!!chiayok!!i nantikan hasilnya..hehe

eh bila ur wedding day ek??sj nak tanya detail lagi..hoho

jai.jezz ^.~ said...

ala kak.. tunjuk la cara2x nak buat dia mcm mana.. semangat nih.

iryani said...

Siqah : Thanks. Berkobar2 nak siapkan nih..tp rasanye puasa ni slow skit kot..sbb mlm lepas berbuka je mata mula la berat..terawih pun tak g lagi nih..hehehhe..majlisnyer thn depan. tentative feb - may..tak decide lagi..

Jezz: Nnt i ambik video and post topic ok.. :)

JMR said...

berusaha!!
siapkan b4 bebuka arini..amacam?:-p

iryani said...

JMR : aduh..tak mampu la..confirm tak boleh..hehehhe..