15 Dec 2009

AKU YG ASYIK BERANGAN

Aku ni kalau boleh sume nak buat sendiri. Konon2 nnt rasa benda tu mcm puas la walaupun tak cantik..hehehhe..ni aku try buat bunga manggar lak. Aku jumpa pasal ni kat blog kak Shaja. Saje try. Tp yg kak shaja ajar pakai kelopak bunga dh siap beli je kat kedai bunga. tp memandangkan ni trial je, aku guna je kertas kilat yg aku dapatkan kat kedai buku bwh ofis aku. Murah je RM1+. Kalau kelopak yg dh siap tu RM18 tak silap utk 100pcs. dr aku beli pastu x jd, baik aku try guna kertas ni.



**potong kerta saiz agak2 besar namecard

**Lipat 2



**Lipat lg 2

**Potong mcm ni

**Bila bukak jd mcm ni

**Potong sikitbg putus

**Sediakan dawai

**Letak sikit gam UHU kat dawai

**Lekatkan kat kertas td

**Gulung ketas pd dawai

**jd mcm ni

**Bila dh siap byk, lilit / lekatkan kat dawai panjang atau lidi mcm ni guna pelilit..

Hasilnyer
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tak siap lg la..hehhehe...dh siap nnt aku tunjuk ek..hehehheh..

5 comments:

~ thalhazlin ~ said...

bunga manggar buat sendirik? wah. kreatif!

iryani said...

berangan je tu..tak jadi tah tidak lg..hehehhe..

Cik Belle said...

cantek..! teruskan lagi.

btw, saya link ur blog yer. =)

elyina said...

wah..ni lain daripada yang lain ni..kreatif!!hehe..

dah siap nanti upload k..;-)

iryani said...

elyina> ok.."kalau" siap nnt akan di post kan di blog ye..heheheh..