31 Dec 2009

DECO DECO DECO

Aku pernah tulis dlm entry lepas pasal hunting barang2 deco meja makan beradap..Plan aku nak beli lantern kat Ikea tu aku cancel sbb takde budget (sayang duit la..hehehhe)..

Aritu aku g Nilai lg sbb mak aku nak beli kain dan cadar bilik pengantin (yg aku beli mak aku kata simple, finally cadar skrg dh ada 2..apa nak buat??)..mcm biasa la..aku kalau dh ke tmpt2 mcm ni, sure terjebak beli benda2 yg takde dlm list..dan aku telah terjumpa ini.


So aku plan nak replace lantern dgn sangkar burung ini. Murah je. RM19.90 tp ada less bape percent ntah..balik rumah aku teringat ada bunga yg au beli utk flower frame..so aku pun try la deco kat sangkar ni..


Hurm..hasilnyer..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tara......




Korang nak kata tak lawa pun aku tak kecik ati, sbb aku mmg tak seni..hahahahha...
Nanti aku nak letak kat atas meja mkn beradap..letak burung dlm tu? tak sesuai kot...anak burung muat la..heheheheh...

11 comments:

miss F said...

kreatif sgtla awk ni. suke :)

iryani said...

miss F > tak creative pun..suka2 je..heheheh..

zil said...

wahhh..ade jer menda yg ko wat sendiri kan..hehe aku pn xterpikir..xpe2 teruskan usaha ko..chaiyokk!!!

iryani said...

hehhehe..aku ni budget ciput..so baik aku DIY sbb aku tak ambik wedding planner..jimat skettt...hehehehe...

zil said...

oraitttlah tu..aku pn budget ciput gak.tapi effort aku x setinggi effort ko..harus dipuji...bravo, beb!hehe

iryani said...

zila > impian mmg melangit..tak tau la jdnyer mcm mana nnt..redah je..yg penting semuanyer selesai dgn selamat..hehhe..

Cik Belle said...

cantek bila white cage tuh dikenekan dengan warna pink. naik seri kalenyer.. =)

harzharun said...

mulanya i nak guna sangkar tu jgk as bekas hntrn..tp suke jgk idea guna pinggan puteh je..so, dah beli la pinggan puteh tu..nak paksa en tunang bli sangkar tu la sabagai bekas dr dia tuk i..hehehe

iryani said...

Hi Hazharun> sangkar yg i beli ni agak kecil..tp idea pinggan ikea as hantaran tu mmg cantik..i punyer hantaran simple2 je..guna apa yg ada je..heheheh..

'ku abadikan untukmu...' said...

wei..li le byk sket tuk butik aku..huhuhuhu..ipoh mahal siott..

iryani said...

Yong > nape tak cakap nak..nnt la kalau aku g lg..bape kau nak?