2 Dec 2009

MEJA MAKAN BERADAP

Mcm kelakar lak title tu..sbb aku rasa makan beradap tu mcm tak kena je..heheheh..abis tu nak panggil apa lg ek..meja makan pengantin..ha, belasah je lah..actaully, last saturday, sangat lah satu kebetulan..jiran sebelah rumah aku meraikan cucunyer yg baru kawin (kira mcm sambut menantu@bertandang la)..apa yang kebetulannyer? kebetulannyer sbb dia guna khidmat same caterer yg aku dh book utk majlis aku nnt..so aku leh la buat food testing (padahal dh berkali2 dh test kat kenduri2 lain yg use same caterer)..heheheh..gambar ada, tp tak upload kat pc lg..nnt aku free aku tempek ek..hari ni virus malas melanda la..heheheh..ok lah, after aku buat pemerhatian during the wedding(before & after), aku dpt conclude yg makanan dia SEDAP. Especially acar buah dia..mmg superb la..tp aku tak order acar buah dlm menu aku..aku tukar dgn acar rampai..tak tau lah kalau mak aku nk tukar nnt..service bagus..staff2 dia mmg cekap..cepat clear pinggan & gelas atas meja..cepat refill makanan & air..cuma yg tak best nyer ialah deco meja makan beradap..sgt lah dukacita..meja ok la, ada table cloth sume..tp bunga atas meja sangat lah ciput dan tak cantik langsung..adusss..bikin hati aku susah je..so dgn cergas nyer aku balik kl terus g Ikea cari apa yg patut utk deco..

eh..jap, nak turun lunch + survey box doorgift cousin aku..lepas lunch aku smbg ek..tata..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Aku dah pulang..tak lunch pun..kedai2 makan melayu kat area ni still tutup cuti raya..sakan tul diaorg beraya ek..kat area ni dh le tak byk kedai melayu..nak mkn mamak aku lak tak lalu..last2 aku beli pringles n fresh orange twister je..takpelah, nnt mlm aku nk masak sedap2 kat rumah..hehehhe..hurm..sambung citer td..

Aku takde lak capture barang2 yg aku grab kat ikea..ni aku ambik kat website ikea..sama je kan..antara barang yg aku beli:


**Vase ini aku plan nak letak fresh flower..dapat ke fresh flower time2 valentine tu nnt? hurm..tawakal je la..kalau tak dpt nnt aku letak le lalang2 kat depan umah aku tu..hehheh..

**Lilin ni aku plan nak susun kat atas meja..
**Tissue paper lak aku beli warna dark purple since tak jumpa warna shocking pink (gambar sekadar hiasan)..sape2 ada info or pernah jumpa tissue kaler shocking pink, let me know ye. malas nak survey dah. nak g beli terus je kalau ada..


**Actually aku mau beli ini. tapi bila ku kira2 balik, sayang pulak kat duit..hehehhe..tgk lah..kalau esok2 aku rasa gatal je tangan, aku beli la..kalau beli takkan cukup 1 kan..hurm..Mr F nak sponsor tak?

Idea decorasi nyer masih dlm kepala, belum transfer kat kertas lg..sape nak buat nnt? ha....soalan yg bagus..sape? sape? ada sape2 yg sukarela dan ikhlas? hehehehhe...tak kisah lah sape2, janji cantik..heheheh...

8 comments:

Dyalycious said...

u amik caterer dgn sape ye?
best ek food dia?

iryani said...

caterer kat kampung i je..hehehhe..

adlyn833 said...

aku nk wat!!!aku tolong deco meja ko nnti ye...kalo jd mcm meja party hrjd sorry la ye.hhehehe

iryani said...

adlyn > mekasih ye..nnt kau kawin aku tolong pulak..takde hal lah..tak kisah..janji nampak comel2 skit,ok le..

Zaki Adon said...

if letak setiap 1 meja bekas pelita putih 2 pon orit gak.coz ari2 ada pi weeding member.dia ciap deco meja makan tetamu sekali dengan letak benda alah 2 n bunga siket.nice..nak tgk pic nnti aq pos kat kat blog aq

iryani said...

zaki > i pun terfikir mcm tu..tp i plan nak buat deco meja mkn beradap je..since table utk guest nnt, square table yg akan disusun memanjang, so mcm tak sesuai je..kalau round table nice kot..

zil said...

yanie..juz nk remind ko jer..fresh flowers on valentines mmg byk choice but hrg die mendadak giler naik tau..mak andam aku gtau leh smp 2,3 kali ganda dr hrg bese..tp dunnolah klu ko leh dpt murah dr cameron..trylah cari k..

iryani said...

u r rite zila..tapi normally roses je yg mahal..bunga2 lain biasa je..insyaallah..aku mmg dapatkan dr cameron..aku kena cari bunga lain lah selain roses..heheheh...