9 Jun 2010

CREAM PUFF

Actually, aktiviti buat cream puff ni dh lama..tp baru skrg sempat nak upload..aku dpt hadiah oven during my wedding aritu, hadiah dr abg n sis in law..thanks a lot..so untuk memanfaatkan hadiah tu, aku pun belajar lah buat kuih, pastry etc..hari2 kat opis aku akan copy resepi dr internet..one day, aku try buat cream puff..inilah hasilnya..

**Takde mixer, so aku pakai blender je.






Hasilnya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaaaaaaa....

**Cream puff with custard

10 comments:

Azwana Shamsudin said...

wow weee.. yummy!!! bole lah ajar k wana.. datang umah.. kita masak sama nak??

nadeera said...

mcm sedap jer..wah kretif sungguh..takder mixer pakai blander..janji jadi kan..hebat.:-)

IRYANI ALIAS said...

k.wana > boleh je..bila?
nadeera > hehehe..tq..mixer tak beli2 lg..dkt nak puasa nt kena beli sbb nk buat kuih raya..skrg belasah pakai blender je..buat kek pun pakai blender aritu..hehehhe..

nadeera said...

wah hebat..wat kek pakai blander..tapi pasni jgn lupa dah mesin cili basuh bersih2..karang rasa cili pulak kek ceklat..hehehe

so tak semestinyer keperluan tak cukup kita tak leh watkan..janji kretif..harusss ;-)

IRYANI ALIAS said...

nadeera > tu pasal..lepas blender cili, blender la limau ke timun ke kasi hilang rasa cili dulu..kang kek coklat jd, kek coklat pedas lak..hehhehe..

Azwana Shamsudin said...

yanie, tunggu k wana pindah umah.. insyaallah next month.. selesa sikit.. umah skrg nie kecik.. k wana ader mixer, stove, microwave.. tp tak reti nak masak.. benda terbengkalai kat umah tu.. lebih baik belaja dgn awk kan.. bole buat biscuit raya.. besh nya..

zil said...

bile nk bg kiteorang nie merasa plak??hehe

IRYANI ALIAS said...

k.wana > boleh2..yani pun bukan teror pun..copy resepi internet je..heheheh..nnt nak pindah mana? nak buat house warming, leh kita dtg tolong masak..huhu..
zila > niat tu mmg ada dr dulu lg..tp skrg keadaan tak bape mengizinkan..tgh perlukan rehat secukupnyer..later kita buat mkn2 ok..

Azwana Shamsudin said...

pindah kat area umah mak dia.. (mcm bosan kan.. hi hi hi) good idea tu!! bole2.. nanti k wana roger awk..

IRYANI ALIAS said...

k.wana > on je..janji time tu free n tak blk kg..heheheh...