11 Aug 2010

RAMADHAN DATANG LAGI


Ramadhan dtg lagi..tp tahun ni agak berlainan..takde la lain sgt pun..cuma ini tahun pertama aku sambut puasa as a wife and mummy to be. Yang lainnyer, selalu bgn sahur mak kejutkan (after sume dh ready utk dimakan/minum) or housemate kejutkan. Tapi tahun ni aku pulak yg kena bgn buat apa yg patut n wake him up. Walaupun hari ni hari pertama, tp aku rasa semangat sangat. Bgn awal, panaskan nasi (dh masak siap2 td mlm), panaskan lauk, dan goreng telur dadar je..Orang kata kalau mummy2be puasa, tak larat, leh berbuka..tp aku harap aku leh bertahan, sbb thn ni aku ada peluang puasa penuh + kalau tak pengsan gak nak mengganti. Tapi kalau dah takleh tahan (baby lapar) terpaksa la berkorban. Ayah leh tolong gantikan puasa tak nnt..kalaulah boleh kan..hihihi..Hari ni sbb sgt berkobar2, aku tak tido pun lepas sahur (selalu mesti lelap sekejap)..

Masuk ofis awal sbb Mr F masuk at 8am..so pukul 7.30 aku dh ada kat ofis. Balik haruslah ikut his time gak kan..actually bos aku pun tak tetapkan time balik puasa2 ni..dia takde lak kata apa2..

Di kesempatan ini, saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak..semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dan kita sama2 beroleh keberkatan dariNya..

7 comments:

~♥ iella ♥~ said...

sama la kita..thn nie posa & raya sbg wife...tp sy blum jd mummy lagi...

tahniah erkk,dah nk jd mummy...

Slalunya kita tak kena sediakan mkanan pun kan?bila dah kawen nieh..tanggungjawab kena laksanakan gak kan..??klu tak husband carik len..

IRYANI ALIAS said...

iella > 1st year gak ek.. :) thanks..
tu lah..selalu mak siapkan (sbb kita ni jenis tak bape rajin bgn sahur)..tp thn ni kena la belajar buat sendiri..anyway, selamt berpuasa. :)

~♥ iella ♥~ said...

selamat lah belajar..hehe

zil said...

beb..
slmt berpuasa..sama2lah kite smbut puasa nie sebgai isteri ek..cume aku blum de rezeki lg tuk jd mummy2be..doa2kan rezeki aku ke..hehe

farahfatihah said...

selamat berpuasa!! =)

Azwana Shamsudin said...

Selamat Berpuasa Yanie! Maaf Zahir batin.. Bila nak ajar kak wana buat juih raya nie??

IRYANI ALIAS said...

iella > tq..hhhihi..
zila > sama2..sama2lah kita berpuasa dgn suami tersayang..bgn sahur masak sensorang..huhu..bila la nak rasa, ece lak kejut bgn sahur sgn semua dh terhidang (berangan je la)..huhu..insyaallah..rezeki t ada..tak tau bila je..tah esok tah lusa..aku sentiasa doakan kau..amin..berkat bulan ramadhan ni.. :)
farahtatihah > thanks..selamat berpuasa utk awak juga..
kak wana > selamat berpuasa juga..0-0 ek..kuih raya? tak bape reti la..cornflakes madu reti la (budak darjah 1 pun pandai wat)..hihihi..tgh google resepi..plan nak wat cheese kek je nnt..malas nak wat kuih la, leceh..hehehhe..