16 Nov 2009

FLOWER FRAME

Hurm..last weekend balik kampung settlekan cetering..alhamdulillah..all booked. Cuma to reconfirm again for the final request & arrangements.

My cousin ada cakap kat aku pasal flower frame. Aritu balik kampung, terjumpa lak bunga hantaran abg aku kawin..aku pun teringat frame yg aku beli dh lama dulu tp takde gambar nak letak..so aku pun mula la operasi buat flower frame. Saje try..aku mmg tak de plan nak buat pun, sbb takde space or tak tau nk letak mana pun benda ni..aku tak tau la aku buat ni betul ke tak caranya..aku try2 je..kebetulan jumpa polysterin lama yg tak pakai.





**Bahan2 terbuang / lama yg dh taknak pakai or tak tau nak pakai buat apa..(abaikan carpet yg bersepah sbb aku potong polysterin dgn tidak berhemah)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hasilnyer...taraaaaaaaa....

**Ribbon pink & butterfly ditambah sbb tak cukup bunga..ni trial je..heheheh..

Dan aku ada buat lg 2 frame lepas aku beli bunga kat kedai dgn harga RM10 utk 5 tangkai (satu tangkai ada lenih kurang 15 kuntum bunga, satu frame tu memerlukan 1 tangkai lebih..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hasilnyer...
.
**Saje letak butterfly nk bg effect lain skit..

Sekian untuk kali ini.

**To Ms Hazlina : Kalau nak kau ambik le yg aku dh buat ni..kalau tak, nnt beli frame n bunga le aku buatkan..sbb frame ni tak bape cun..kalau buat dgn frame gold kerawang2 tu mmg cun beb..(aku bayangkan la)..

16 comments:

little z lady said...

nice yanie..
ko nie mmg kreatif.rjin mencuba. aku kene ikut pe'el ko nie..hehe cantik tu. leh deco kat bilik.. ;p

iryani said...

saje..takde keje..mak aku lak kata aku suka buat benda mengarut..hehhe..kau nk buat? senang je, cun letak kat dinding as deco..bilik aku takleh..crowded dgn almari..heheheh..bilik kecik..ni aku try2 sbb nak buat utk kazen aku..

faratul said...

lah..tuk cousin ke?tp nice la kalo hang kat wall blik..something new!btw sy link awk ye iryani

iryani said...

hi faratul..thanks for visit my blog..link2 ok..no problem..nice knowing you my new blogger friend..

sakuramankai said...

awk sgt kretif la...suka2. DIY pun best. sy x retila nk wat citer DIY. dh byk org request..tp x buat2 lg.hehehe

iryani said...

sakuramankai > heheh..saje buat suka2 je..

Dyalycious said...

hye there...i baru 1st time bace ur blog...search for pomander flowers, jumpe blog u,...then bace2 mcm best... :)

rajin nye u buat sume sendiri..salute la...bole i tanye...u buat pelamin sendiri ke nanti?ur ideas sume cantik2..btw i'm dhiya :)

iryani said...

hi dhiya..thanks visit my blog yg lately jarang update..bz dgn keje ofis..i actually suka buat benda2 mcm tu..tp tak pandai pun..syok sendiri je..hehhehe..pelamin nnt i sewa..plan asal nak buat sendiri, tp cari ottoman tak jumpa, nk beli kat kl cost nk bwk balik kampung mahal lak..finally i sewa je pelamin..tp biasa la, mak andam kat kampung bukan nyer ada pelamin updated pun..so i bg design, dia try follow, tp i dah ada plan b lah, back up things mcm bunga etc kalau pelamin yg dia buat nnt tak menepati citarasa (ngada2 tul b2b ni ek)..hehehhe..u bila nak kawin?

Dyalycious said...

hye yani(ye ke panggil yani..sukati dhiya je)
ooo camtu ke?tapi u sgt la rajin n creative i tgk...mcm2 buat sendiri...kalau ikutkan, buat sendiri pelamin lagi byk murah ke ye? dgn nak buat deco dia sume tu? ke senang panggil org buat je pelamin?

dhiya insyaAllah next year..tapi tak de specific date lagi :)

iryani said...

dhiya > takde la creative pun..suka2 je..actually kalau benda2 nak buat pelamin tu mmg dh ada kat umah, baik buat snediri, tp kalau baru nak beli all those thing, costly lah..sbb bunga je mcm i beli kt romantika tu, with pasu dh dekat RM100..baru 2 pasu..backdrop lg..bla bla bla..dah bape..hurm, baik sewa je, tak pening..heheheh..tp i ni pening gak, sbb byk cerewet (mak i kata i mmg cerewet)..

Dyalycious said...

cerewet tak pe..jgn jadi bridezilla je dah.. i ade potential jadi bridezilla..hahaha sbb tahap kesabaran tak de..n cerewet gak..hehe

oo camtu ye..kene bincang with my mom ni nak buat sendiri or siap org psg ke.. :)

iryani said...

hehhehe..mestilah..sume b2b nak yg terbaik kan..heheheh..

wedding kat mana nnt?

Dyalycious said...

i wedding kat rumah parents i ni..kat puncak alam...u plak kat ne?

adlyn833 said...

Miss yani..thanks a lot sbb sudi merealisasikan impian aku.hahah..aku kan ngade2 nk flower frame la apa la...nnti aku beli frame gold kerawang2.still hunting for it..lgpn,aku pnye wedding lmbt lg..kasi setel ko punye dulu,k

iryani said...

orait..nnt kau kasi je kat aku, aku buatkan...hehehe...

Ckin said...

kreatifnye.. congrates.. awk bg saye idea la camne nak hias dinding umah aye yang kosong nih.. hehe..