31 Dec 2009

PROGRESS

Hi..kesian aku tgk blog aku ni..dh lama sgt sepi..dah berhabuk pun..hehehhe..aku pun tak tau la kena lama sangat virus malas ni hinggap kat aku..sampaikan angat2 taik ayam aku nak buat bunga manggar sediri tu mcm bakal terkubur je (nasib baik mak aku dah beli siap kat kedai buat back up, dan nampaknyer aku nak kena g hunting utk side mr F sbb aku dah janji kat dia nak buatkan)..heheheh..

Byk sgt aktiviti aku sepanjang Dec ni. Dah la tiap2 hari jumaat cuti, so tiap2 minggu la aku balik kampung nun jauh di sana (2 hours drive)..hehehhe..Terpaksa la kan balik, ke sana sini settlekan hal2 kawin aku + menghadiri undangan kahwin kwn2..kang aku kawin org taknak dtg lak..heheheh..jgn korang, aku sekeh korang kalau tak dtg..heheheh..acah je..

So far progress amatlah berpuas hati..Wedding outfit aku dah siap pun..gambar? ada..tp takmo tunjuk la..nak kasi surprise..tp aku sangat suka baju hijau utk dipakai masa bertandang nnt..baju pink pun aku suka gak..tp silakan la ek mr F pegangkan kain saya yg begitu vouge itu nnt..aduh..harap jgn hujan sudah..hehehhe...Cuma tinggal kasut + veil putih for nikah je belum dpt, insyaallah sabtu ni..Aku dah siap pack nak bwk balik kampung pun weekend ni..Sblm tu nak kena g hunting tudung for each baju..Kalau nak tau, dah berkali2 aku try baju2 tu..hahahha..nampak sangat excited..huhu...

Baju Mr F pun dah siap..last week the tailor dah call, tp dia tak g ambik lg..tgg mg depan kata Mr F..Set sampin dan tengkolok sudah ada pd aku..sangat cantik dan puas hati ok..aku sangatlah teruja dan tidak sabar utk melihat pendekar ku itu memakainyer nnt..hehehhe...set tu aku kak liza (tailor baju aku) yg buatkan..kiranyer aku beli the set la..malas nak sewa2, sama je costnyer kot..

**Ni yg pink..cantik tak? harus ke aku letak brooch kasi lebih menyerlah? tp Mr F kata takmau...

Kek utk wedding nnt, alhamdulillah..Aku dh order (order ke??)..Tak kot..Kakak ipar aku buatkan..aku sudah jatuh cinta dgn marble kek dia..sangat sedap..so aku pun menawarkan free promotion kepada kakak ipar aku di majlis aku nnt..(konon2..hehehhe)...kakak ipar aku ni mmg teror buat kek (promote skit)..kek carrot dia mmg kelass..even kwn2 aku pun ada order and of course kwn2 dia jugak..dia actually bukan nyer bisnes jual kek, dia ni lecturer medic kat UPM..buat kek tu sekadar minat je..tp apasalah nyer sambil2 tu buat side income kan..sape nak order, leh contact aku..for free cake tasting, dtg wedding aku nnt, aku bg sorang satu rasa kek dia..heheheh..(kak, ada commission tak ni tolong promote? heheheh..acah je)...

7 comments:

zil said...

wah boleh r nnt aku try kek kakak ipar ko tu..klu berkenan, leh order..now x survey lgpun tuk kek..heheh

iryani said...

zila > buleh je..tp kau kena tgg smp time potong kek la..heheheh..

zil said...

a'ahlah kan..hehe hmm tu kene ikut budi bicara che kam lah nnt..hehe

iryani said...

hehehe..alah, wedding aku sabtu, ahad - selasa cuti..apa nak rushing2..hehehhe..

Cik Belle said...

cantekla pink songket tuh.. =)

harzharun said...

sonket tu dah cukup mengerlip yang...mmg la ur tunang xnak brooch kan...

iryani said...

hazharun > yeke..u rasa tak payah brooch lg?