11 Jan 2010

CAT RUMAH

Weekend lepas time aku balik kampung, we all telah menjalankan aktiviti mengecat rumah.. Abg2 dan adik aku lah yg jadi tukang cat untuk hari itu..Cat telah disponsor oleh abg aku..warnanyer, silah lihat pd gambar (aku pilih, mak aku tak berkenan langsung sbb gelap katanyer)..aku pilih warna grey sbb aku suka warna hitam (kalau aku cat hitam umah mak aku tu, mengamuk lak dia kang)..heheheh...abg aku kata not bad kaler grey..kalau kena dgn deconyer..hurm, actually bukan beria nak deco2 pun..cuma nak replace warna cat yg lama yg dh agak pudar (purple and apple green)..thanks to there of them for helping me..Aku pun cat jugak, tp yg rendah2 je la, sbb mak aku tak bg aku panjat tangga, dia kata kalay pengantin jatuh nnt, satu hal plak..hehehehe...


**Abg aku (Chik) yg agak seksi, aku terpaksa gelapkan bahagian yg tak patut ditayangkan di sini..nnt dia marah lak..heheheh..

**Adik aku yg berjaya menurunkan beratnyer 2 kilo sbb penat mengecat (acah je)..

**Abg aku lg (Yang) sposeror dan ketua mengecat pada hari itu..heheheh..

Dengan itu secara rasminyer (tah apa2 ah) dinding rumah mak aku telah berubah menjadi warna grey..aku sukerrrrrrrr...ada mcm warna stadium tak? hehehhe..

Bilik pengantin pun cat jugak, feature wall je (sbb tak larat nak alihkan katil dan 2 almari dlm bilik tu)..

Note : Yang gelap itu cuma feature wall..the other dinding warna light grey, mcm silver tu..tiada dlm gambar..

5 comments:

harzharun said...

cat pon sponsor...bestnya u....meh pinjam abg2 u sorang...hahahah

iryani said...

hehhehe..ambik la..i ada 3 abg, sorang kakak, sorang adik lelaki..diaorg ni la yg byk sponsor utk my wedding..and also my mum dan saudara mara lain..my adik byk jasa tolong i ke sana ke mari utk wedd preparation..thanks a lot to them!!!

zil said...

seronoknyer ade byk sponsor..lum jd artis lg tau,dh de org sponsor..heheh

wah, berseri umah ko ek.aku cat luar umah jer coz yg dlm msih elok lg. cumer now, tgh berkire2 samada nak cat umah sewa tu ke x..hehe

iryani said...

tu la untung jd adik perempuan bongsu..huhu..baik kau cat rumah sewa..biar ada fresh environment nak mulakan alam rumahtangga..heheheh..

zil said...

hahaa btul tu..tapi xtaulah sempat ke x...huhuhu