11 Jan 2010

BORANGKU SUDAH SIAP

Ini adalah kesinambungan entry confuse pasal borang aku. huhu..akhirnyer, semua kecelaruan itu sudah terlerai (cewah, poyo je ayat aku arini, ape kes???)...Jumaat lepas Mr F ambik cuti untuk settlekan borang dia..sbb tanpa borang dia, borang aku tak ada makna..heheheh..so dia dh berjaya menyetelkan (apa punya perkataan daaaa) borang dia dlm masa satu hari itu..jumpa ketua kampung utk sahkan pemastatutin & kadi kawasan dia utk sahkan borang..done!!! then, sabtu pg dia pass the borang pada aku..borang lak dh tukar borang baru, so aku kena isi new format form yg pej agama baru keluarkan..bagusnyer sbb 2 page je (berbanding yg lama 4 page)..hari sabtu adalah sessi mengisi borang di rumah aku..(Aku belanja Mr F lunch sbb dia dh berjaya siapkan borang dia, aku masak tau..heheheh)...Aku plan nak settlekan borang aku sabtu tu, tp kadi@jurunikah kat kawasan aku lak takde, g wedding..hehehehhe..so ahad pagi abg & adik aku bwk the borang jumpa imam my kariah utk pengesahan pemastatutin..ptg lak, aku, abg aku (as wali) and pakcik aku (as saksi) g ke rumah kadi utk confirmkan the borang dan book the date.. Alhamdulillah semua dh selesai..skrg tinggal part aku utk hantar borang tu ke pej agama. Mak aku suruh hantar hari ni (isnin)..tp aku tak boleh cuti plak..so aku plan isnin depan lah since kadi tu kata takpe, lmbt lg majlis nyer...lega aku bila dh selesai..rasanyer takde apa lg kot, just tgg the day je lah..heheheh..excited + nervous nih..huhu...

3 comments:

harzharun said...

dah setel 1 part kan...nak kene berusaha jugak cpt2 gak ni..

iryani said...

harzharun > lega lah borang dh settle..heheheh..lain2 pun alhamdulillah done..tgg majlis je ni.. :)

zil said...

wahh..mmg dh lega jgklah ko..aku jgk yg xstart wat documentation nie..hehe