4 Jan 2010

EMOSIKU YG BERCELARU (Entry membebel yg panjang)

**Kalau rasa tak suka or malas baca entry ala2 ceramah, sila skip ke entry seterusnya..heheheh..

Cewah..poyo je title post ni..saje je nak meluahkan perasaan lak..aku dh tempah baju kawin since Nov..alhamdulillah dh siap pun semuanya kecuali veil putih aku yg x dpt2 lg (tak siap lagi kot)..di sini aku ingin mengumumkan (cewah), eh takde apa nak umum pun..saje nak cakap baju aku dh siap dan telah di try beberapa kali (byk kali actually) kerana terlalu excited dan tak sabar2 nak pakai..hahhahah..acah je..biasa la kan..nak tgk dr semua angle, cun ke tak..hehehhe...dan ada satu part yg aku agak risau iaitu corset (betul ke ejaan tu?) untuk baju bertandang ku sangatlah longgar..bukankah tidak cocok jika memakai corset yg longgar...tp apakan daya, sehinggakan mak aku pun mengakui yg aku telah susut berat badan tanpa berdiet dlm erti kata lain kurus tak sengaja..kurus ke??...bukan lah kurus, tp lost a few kg's..dan corset yg longgar itu haruslah di alter kan..sbbkan aku dh terbwk sume wedding outfit aku balik kampung, so aku pun mintak tlg makcik aku je kecikkan..tp apa yg memusykilkan aku, mcm mana aku leh jd kurus tiba2 ni..padahal aku tak diet pun..dan kalau nak tau, bukan aku syok sendiri cakap aku dh kurus ok, makcik2 aku, jiran2 aku, kwn2 aku and Mr F sendiri mengakuinyer..setelah ku telek2 barulah aku sedar yg aku jd mcm ni sbb kerja..rasanya dlm seminggu (weekdays) amatlah susah aku nk lunch..and jgn terkejut yg kadang2 the whole week (time keje) aku tak mkn or minum langsung..dr masuk keje smp balik..tambah2 plak hujung2 thn ni keje byk melampau..agaknyer sbb tu la berat aku berkurangan..baiknyer dr segi itu la, tp tak baiknyer, takut gak ganggu kesihatan..harap2 lepas my big day nnt, aku boleh mulakan balik diet yg sihat sbb aku nak jd seorang wife and businesswoman (berangan) yg bekerja dr rumah..so aku tak payah la nak pk keje yg melambak kat opis dan duduk mengadap pc, pening pk travel arrangement org lain smp aku sendiri tak bercuti (even cuti 2009 aku still berbaki 4 hari 2008 5 hari, burn macam tu je)..Kepala aku ni kadang2 serabut gak pk pasal keje dan kadang2 smp Mr F pun naik angin...heheheh..mana taknyer, aku balik mlm nak siapkan keje, pastu dia asyik keje jd pendengar luahan perasaan aku..heheheh..disamping pasal keje, aku jugak nak kena pk pasal preparation big day aku (alhamdulillah 95% done)...mungkin disebabkan semua2 ni lah emosi aku jd tak berapa stabil..tp aku sedaya upaya cuba kawal agar tak melampau..hehehhe..yg penting hidup mesti ceria no matter what..enjoy the life walau seberat mana dugaan pun..hurm, aku tak pernah cakap yg aku ni tak mkn pedas kan? aku ni kalau benda pedas, mmg confirm aku tak sentuh la..sbb pd aku, mcm potong stim je nak mkn..heheheh..nak di jadikan cerita, lately aku asyik masak masakan yg pedas2 je..nasi gorang pedas la, sambal tumis pedas la etc..dan yg bestnyer, smlm aku masak maggi goreng (adik aku request nak mkn)..bila dah siap masak, adik aku komplain cakap pedas..then bila aku mkn aku rasa ok je..bila mak aku mkn lak, dia pun claim pedas..yg peliknyer, aku mkn tak pedas, siap mkn cili padi lg (yg aku ketuk2 then masuk dlm maggi goreng tu) sbb rasa mcm tak best tak pedas..weh..kenapa dgn aku ni???apakah ini salah satu effect dr ketidakstabilan emosi aku recently? huhu....

7 comments:

NahWaL said...

wah dia dah kuruslah! hehe tambah a few kilos yang,s ebab kalao corset longgar rasa macam cacat je bdan. haha i haritu try baju dekat rumah kebaya, sampai dia kata kena pakai lagi satu corset. means pakai 2! sebab nak kasi NAIK.hahahaha. i taula nak naikkan nasik lemak i tapi maluu gile kot!

zil said...

relax babe..aku pn mengalami simptom2 mcm tu gak. smp aku terbawa2 dlm mimpi..huhuhu tak tenang langsung..sama2lah kite berdebar ek..

iryani said...

betul la babe..aku pun skrg, tiap2 mlm tido tak lena..mesti terjaga tgh2 mlm mimpi itu ini..tak sabar nak selesai majlis..

iryani said...

nahwal > i takut lak nak add few kilos..nnt ter over add lak..hehhehe..tp tak boleh la..i mkn pun kurenggg je skrg..no appetite..

NahWaL said...

tau takpa...perot lapau, nafsu nada

harzharun said...

ada je org nak bc..dats me!..hehe..i mmg pntg ada enntry sal baju2 n kurus2 ni...btuahnya u ble kurus dgn x sengaja...i pun mmg x mkn nasik waktu lunch..tp i mnguyah junk food sperti kacang,mamee,jambu(muak dgn epal) or coklat(xde kajian yg kata coklat mgemukkan kan)...skang i br pas mkn kepok lekor(nape la i mkn lu br bc ur entry!)...lapar la kalo x mkn lngsung...plus mgg keje i free sgt waktu lunch...mmg perut akan mjadi mahu mkn..huhu...mcm mn nak kurus nih!!!!

iryani said...

hazharun > best, tp kurus tak sihat buat apa kan..hehehhe..diet yg tak betull..hari ni pun tak mkn n minum lg dr pg..huhu...