5 Jan 2010

KASUT OH KASUT

Ingat tak aku pernah post entry pasal kasut idaman aku. Aku ada cakap yg aku tak berapa pandai and selesa pakai kasut yg tinggi melangit. Dalam entry lepas aku ada cakap aku nk pakai clutch sbb aku pk ia akan buat kaki aku lebih selesa. Nak dijadikan cerita, aku dah tempah kasut aku pd tailor yg buat baju aku (sis Liza). Kaki aku ni agak pelik sbb kadang2 aku boleh pakai saiz 4 dan kadang2 saiz 5 bergantung pd jenis kasut. Tp untuk keselamatan i go the smaller, sbb kalau besar confirm totally takleh pakai kan..Masa tempah baju n kasut tu, aku bgtau kak liza kaki aku saiz 4. Tp dia kata, kasut kawin saiznyer kecik dan shape yg runcing di depan. makanyer dia nasihatkan aku buat kasut saiz 5. aku pun ok je la..bila kasut dh siap, hamekkk kau..kasut tu besar. tau la aku nyer style kan, malas nak come back and ask for replacement. Finally ptg smlm lepas keje aku ajak adik aku g cari kasut kt kl. Aku ni punyerlah malas nak masuk shopping mall, kalau tak leh je g One Utama. Tp adik aku kata g je kl sbb aku nak cari tudung sekali. So dgn riangnyer aku ke kl dgn adik aku. Luckily jln tak jem ptg semalam.pelik jugak.



We all park the car kat parking sogo then g mkn dgn cousin aku at Sate Samuri Medan Mara. lepas mkn, jln punyer jln aku terjatuh cinta kat satu kasut ni. tp aku keep je dulu sbb kalau beli terus takut menyesal. Aku pun decide nak tgk kat sogo dulu kot2 ada lg vouge. Puas ronda satu sogo, tak lak jumpa yg menarik (mungkin sbb fikiran aku dh terbayang2 kasut td tu)..Last2 aku decide g balik kedai td beli je kasut tu. Hurm..tapi kasut tu jenis tak bertutup. Beli dah beli, balik umah aku terfikir lak, cantik ke Bride pakai kasut tak bertutup mcm ni? Atau lebih cantik kasut bertutup. Kawan2 tolonglah advice.


**Aku pun tak tau mcm mana rupa aku bila pakai kasut yg tinggi melangit ni nnt. huhu..kecik kan kaki aku?heheheh..(itu kaki Nurin Adilla my niece la..huhu)

7 comments:

zil said...

nice shoes...ok jer bg aku klu pki tak bertutup. aku pun dlm in consideration tuk bli tapi mak aku cakap pakai yang mak andam pny pun takpe. hehe so, tgk budget nnt.

p/s: wahhh tinggi jugak ek heel ko.hehe

miss F said...

cantiknye kasut! mmg vogue!

iryani said...

Zila > ok ke? tp kalau leh save baik save. aku ni sbb terpaksa je..kan dh jd membazir..ece la byk nasihatkan aku utk berjimat..ikut aku sume nak beli..heheheh..3 inch kot kasut ni..

miss F > cantik ke? tp tinggi sgt..nak kena practice jln..heheheh..

harzharun said...

i dah bli kasut tuk hantaran....tp blk rumah..lain la plak ton kaler dia dgn hbeg hantaran...tp xpe, ble wat kasut outdoor fotoshoot kan..hahaha...ini lah alasan org suke bli kasut..

iryani said...

harzharun > takpe..perempuan kasut byk2 takpe..leh buat koleksi..huhu..kasut hantaran i pun tah leh pakai ke tak lepas kawin, sbb tinggi tak ingat..huhu..masa beli pk vouge je..nak pakai g mana nnt pun tak tau..

zil said...

hehe samalah yanie..kasut hntrn aku pun agak over jgklah..tinggi satu hal, blink2 plak tu..xle pki sll..bli pun sbb che kam yg ckp cantik n suke tgk aku pki..heheh pdhal die dh mls nak temankan aku cari lain tu..hehe

iryani said...

zila > tu la..aku pun berpendapat kalau nak beli barang hantaran, mmg sweet g beli berdua..tp lelaki tak mcm kita..survey smp lebam baru beli..diaorg akan cepat bosan n melenting..kesimpulannyer beli dgn kwn2 pompuan lg best..or mcm aku, aku prefer g sorang..hehehhe...kasut hantaran aku pun tinggi giler, 3 inch kot..masa beli pk nak vouge je..aku beli kat bandung last year..huhu..