1 Feb 2010

CONTACT LENSE

Boleh tak kalau aku kata aku dh pakai contact lense utk wedding aku? Means aku dh test pakai..heheheh..last saturday aku ada dinner @Mandarin Oriental (bukan dinner aku, aku team organizer je)..since konon2 nak nampak vouge la without spec, aku pun decide to pakai the lense..at the same time leh la dpt feedback sesuai ke tak lense tu dgn aku kan..heheeh..u know what, my niece Adilla kata aku macam "momok"...hahhahah..dia bleh takut..pelik sgt ke? tak sesuai ke? aku ni 1st time pakai lense ada warna, so tak tau nak pilih warna yg sesuai..hurm..sila comment ek..kalau tak sesuai, aku nak beli lain, sbb taknak nnt sume org lari tgk aku masa wedding...hahahhaah...

**sorry gambar kurang memuaskan sbb terlalu byk cahaya (ambik kat tepi tingkat dlm hotel room @Mandarin Oriental)

**below photo, OTW to Mandarin Oriental with Adilla and abahnyer..


10 comments:

adlyn833 said...

babe..aku rasa ok je.
xde la ketara sgt wrna tu..

harzharun said...

hello dear...i ni mmg pakai kontek lens hari2...n mmg i jenis brani mati, pakai yg keler2...i gilir2 pakai coklat(common kaler), grey, biru, ijo, purple n mcm2 lg la..semua nak try..heheh..tp 4 my E-day hr tu, i gi bli kontek lens kaler itam yg diameter lebih besar..sj je nak suh anak mata nmpk besar & itam..nak jadi gadis melayu sejati g2 ms E-day..tp my makteh tegur...nape mata galak sgt ni?..la pulak...hahaha...
so, nasihat i, u test2 dulu kaler pe yg nmpk cantik dan ayu..kalo boleh, test skli dgn make up...sbb kdg2, ada beza bila mata yg bkontek lens make up & x make up..ok dear..

iryani said...

harzharun > wah..u mmg berani la..i tak berani nak pakai kaler2..especially hijau n biru..hazel pun tak beani kot..sbb tu i beli grey, nak try..i takut mata nampak besar, i ni dh le mata kecik kenot..tu la..nak try pun x reti mcm mana..i dh try buat kat website freshlook tu, tp tak puas hati la..kwn2 i ramai kata, to be safe pakai grey..tu yg i beli grey tu..kedai tu pun suggest the same..harap2 sume org tgk ok la..hehhehehe..anyway, thanks for your good advice (tak sume org ada pengalaman tukar2 kaler lense mcm u, cayalah, u mmg berani)..

iryani said...

Na > yeke..aku nak nampak vouge tp tak over..ok ke grey? or harus kah aku beli yg lain?hehehhe..

cikteratai said...

i pun pakai contect lens..tapi kalu kita p kedai mmg dia akan bg suggestion colour brown atau gray...lebih nature....sy masa majlis akan pakai grey sbb warna brown dah pakai ms tunang n hari2 tertentu..hhahahah...

iryani said...

Thanks for the advice and sharing your experience cik teratai.. :)

Fuchsia said...

i pun jenis yg pakai contact lens kaler tiap2 hari. but for my wedding i opt for grey color sbb nampak natural.

kalo u nak nampak elok & org x takut tgk, try la freshkon yg kaler coklat yang buat mata kita nampak besar mcm yg harzharun ckp tu. i slalu gak pakai yg tu sbb my fren ckp mata nampak cantik sgt. hehe

zil said...

at last ko try jgk..actually good to try it b4 ur big day..now, ko tau lah cmner rupe ko kan.hehe actually, bagi aku ok jer. tp sbb ko 1st time, so obvious sgt r kot org len tgk ko. tp kalu ko dh bese, tarak hal pnyer. macam aku dulu, aku juz brani pki hitam yg alluring eyes tu jer.xbrani nk pki color coz mata aku besar, takut nmpk mcm mata ular. so aku kene make sure aku pki natural color n diameter kene besar..
tuk ko, grey n brown mmg sgt ok!jgn takut2 utk mencuba.. ;p

iryani said...

Fushia > yg ni pun freshkon colour misty grey..perhaps later i nak try brown as ur advice..
Zila > tu la..aku pun takut nnt mata aku nampak mcm mata ular sawa..hahahhaha..

Fuchsia said...

eh misty grey pun ok what. tapi yg alluring eyes kaler brown tu mmg best. my hubby pun suker sgt ^-^