23 Mar 2010

HONEYMOON


**Our room during honeymoon. With petals on bed, cake in room, flower bouqet, dinner in room. I am so satisfied and my hubby is so excited.

Hi..i am back for more update about the day.. Honeymoon is one of important part..For me kalau tak honeymoon mcm tak complete lak..tp ada jugak couple yg tak dpt berhoneymoon sbb tight budget and takde masa..Honeymoon tak semestinya ke tempat2 yg jauh, bersalji, mahal2 etc..tp cukuplah sekadar tmpt yg selesa utk spend time berdua..me? heheheh..since our first plan to Bali tak jadi (not tak jadi, we all post pone since during time nak book flight ticket tu, Padang tgh earthquake, so my hubby (that time my fiance) takut nak g Bali..So we all just plan a short honeymoon trip to Singapore + Batam..Photo2 honeymoon belum sempat diupload..aku akan update later..apa yg aku nk bgtau kat sini in this entry, for B2B yg berkira2 utk honeymoon, tercari2 tempat menarik, leh la contact aku ek..actually aku bekerja di syarikat pelancongan (dlm bahasa omputeh nyer Travel Agency)..hehhehe..so kalau ada b2b yg perlukan khidmat utk book hotel, flight tiket, honeymoon arrangement, do not hesitate to contact me ye. We have range of tour packages with affordable rates. Actually aku dh lama kerja as travel agent (almost 6 years). Tp before this aku tak nak lah reveal kerja aku..saje nak simpan..tp skrg baru aku terfikir yang apa salahnya aku tolong b2b lain utk merealisasikan impian bulan madu mereka..kalau rasa tak berapa nak ada budget, boleh pilih destinasi dlm negara je, just bgtau budget, aku boleh tolong arrangekan yg sesuai dengan budget korang..

Untuk kepastian tentang travel agent yg korang pilih untuk uruskan travel arrangement korang tu wujud ke tak or company ali baba, korang just check kat sini MATTA (Persatuan Agent2 Pelancongan Malaysia). Korang check kat columm members directory. Kalau company tu ada dlm list, maknanyer ia berdaftar.

21 comments:

boxhousestudio said...

nape tak cakap awai-awai hang boleh arrange for travel...budak ini...he he he

Zahra Ashiqin said...

wah..akak iryani..sy berminat..ade pakej yg menarik x? ikut bajet kite?
plz send me email ur hp num. fernaiza@gmail.com

* uMieCuiE * said...

mm...bestnyer...teringin nk g honeymoon yg proper, tapi tak berkesempatan n my hubby pon bz so, maybe dai tak kesah kot pasal nie...cedey...huhu ... anyway, to my sahabat, moga kebahagiaan yang berkekalan mengiringi kalian... ;)

iryani said...

kak tun..ni baru bgtau la ni..umrah pun kita ada arrange tau..

adlyn833 said...

pn iryani,tolong arrage hotel n ground trip utk ke phuket.kalo bleh nk free ;P

iryani said...

cik hazlina..kata dh book tiket g krabi? mana satu destination kau nk honeymoon nih?

iryani said...

UmieCuie > takpe..nnt leh arrange utk anniversary..hehehhe..thanks for pray..

iryani said...

zahra > thanks for interest. I send u email..

GummY BeaR said...

iryani..sy pun bminat ..
klu ade pakej yg mnarik ngan bajet yg ok sy nk gak tau..
hehe
ni email sy nf_29784@yahoo.com

iryani said...

Gummy bear > i email u..

PurPLe LaDy said...

iryani,
ade pakej honeymoon ke redang tak? mail me okey. thanks!

iryani said...

Purple Lady > i email u ok..

zielalala... said...

i pn nk gak..emel me eh..sweetzniz@yahoo.com

farahfatihah said...

yani leh tak email pakej dlm negeri? plssss ni email saya...faracutegirl@yahoo.com

iryani said...

Ziela & fara, check your inbox ok..

Meey@ said...

ada package utk pangkor laut resort tak?email saya boleh?
sebenarnya, nak tanye satu perkara, memandangkan u keje ngan travel agency.erm, company u ada offer matta card tak?n kalau ada offer, it means u punye company register bwh matta kan?betul ke ekh?and ape advantage kalau kita amik matta card tu?

IRYANI ALIAS said...

pangkor laut pakej will be email to u soon..matta kad? u mean eon bank matta credit card tu ke? it is just credit card dan ada la souviner kalau beli pakej time matta fair from eon bank card..tu je..kalau privilage card tu i mmg takde jual, jgn don't ever beli that such card from travel company..kadang2 penipuan tu..

Meey@ said...

iyela yani, i da rasa skang i mcm kene tipu la..sbb that travel agency itu kata matta card.tapi, bukan credit card la.i kena pay pun around rm400.nasib baik baru byr dlm rm100 jek.yg i curious sgt tu, bila i search that agency in matta directory member, takde pun nama company tu.adakah sy ditipu??musykil nyeeee..:(
neway, thank for your info.salam perkenalan juga=) nnti email i yer package tu.

IRYANI ALIAS said...

meeya > mmg ramai yg kena..ada kot yg tak tipu..tapi most is tipu!!! my friend ada sorang tu beli card like this la..then i nasihatkan dia..jgn..dia degil..dia kata ada byk advantages..bayar beratus gak la..konon2 nnt nak travel, tgl book je..takyah bayar dh..then 1 day dia g terenganu book hotel using this card..smp hotel, hotel ask payment..dia kena bayar almost 400 for 2 nite which is the actual rate is just about 150+ per night (dia kena bayar rack rate/walk in rate)..then balik kl dia try call company tu, nobody is picking up the phone..i heard from others that company dh bungkus sbb sales personnels dia mkn duit membership..sape2 yg ada buat kad tu mmg naya la..so kalau nak g travel, book through agent is without fee..means you book the rate as is..kita takde kenakan u member fee etc..itu sume mengarut..

ThumBelina said...

blh anta detail pakej honeymoon ke krabi x?
d_yana512@yahoo.com

misz chronicaLz said...

bole x email pakej honeymoon kat pangkor laut...google syik jmpe pangkorr teluk nipah je
misz.chronicaLz87@gmail.com
misz_chronicaLz87@gmail.com