7 May 2010

MY COUSIN"S WEDDING

Entry ketinggalan zaman..pengantin dh balik dr honeymoon, aku baru terkedek2 nak upload berita..maap ye cik Hazlina..eh..puan Hazlina..heheheh..dh jd bini org dh kazen aku ni..Ampunkan aku sbb tak bwk balik camera masa wedding kau hari tu..tah mana kamera Mr F..Mungkin dipinjam dan belum dipulangkan pd masa itu (dush dush!!! kenapa la aku tak ada camera lain selain cybershot hp aku nih, takkan nak snap guna hp lak kan..tak canggih tul)..Alhamdulillah semuanyer dh selamat..Ptg jumaat tu aku smp tak bape ptg la..before solat jumaat..tiba dgn membawa sekotak cupcake utk hantaran bertunang (dan agar2 pelangi yg aku buat mlm sebelumnyer) yg akan berlangsung ptg itu jam 3..Sampai2 je aku terus deko cupcake itu..hantaran yg last sekali tiba, yg lain sudah siap dideco oleh cik pengantin (cik lagi okeh time tu)..heheheh..mujurlah aku ada pinggan bulat besar yg aku beli di...(rahsia)..hahahhaah...cantik lak aku tgk pinggan tu (maka kelmarin aku beli lagi 2 okeh!!)..hahahha..tema hantaran, entah..aku pun tak tau..aku main cucuk2 bunga je..memandangkan taknak warna bunga yg caca marba so aku pilih kuning putih je..halamak, kuning putih lak dh nak abis..maka jdlah deco spt dlm gambar di bwh:






**Credit to whiz cupcake. cuppies yg cute..i like it so much..hope pengantin pun suker..





**Bunga tangan hasil kraftangan pengantin sendiri..



Lawak nyer citer, lepas Mr F hantar aku kat rumah cousin aku, dia g masjid solat jumaat..smp ke ptg tak tiba2 dr masjid..dia balik rumah my in law then ke pejabat pos atas urusan bisnes Rayban nyer (pos order le tu)..maka dgn itu aku tidaklah ada baju nak pakai sbb beg dlm kete..maap sekali lagi cik pengantin sbb tak tukor baju vouge2..heheheh..





**Aku dan cik pengantin (cik lg time nih).

Pada sebelah mlm pulak, majlis akad nikah berlangsung (takde gambo gak, tgg la aku dpt dr camera abg aku, malas nak curik dr fb pengantin dh)..heheheh..ha..ini mlm barulah aku pakai vouge skit..sedondon giteww dgn Mr F..leh sanding sekali lg nih (gambo takde harap maap)..After majlis selesai, we all start deco table makan beradap (aritu cik pengantin tolong deco table aku, so aku tolong dia lak)..bukan aku sorang la..aku, Mr F, Emah (my kazen juger) dan along (abg pengantin)..smp le kul 3 pg we all siapkan..sorry kalau tak puas hati ye..tu je tangan tak kretippp aku ni leh buat..heheheh..tp ada lak yg comment kat guest book pengantin kata cantik..ikhlas ke tak tu?? aku pun tak baca, cik Nad kawan pengantin bgtau aku kat fb.






**Nampak tak lantern2 blkg tu, pengantin yg beli..aku jd bos arah2 budak2 ni gantung je..heheheh..





**The dais NGI..acah je..tak sure..tanyer pengantin sendiri ek.

Hari sabtu tu, pg2 aku dh bgn..tak bape nak pagi la..terlajak bangun smp kul 8 sbb ngantuk sgt tido lewat around 3+am..sbbkan baju cream aku x smpt siap (kain je siap, mcm mana nak pakai..) so aku plan nak pakai baju putih @ baju nikah aku je..tp nak cream nyer pasal, aku pun kuar lah g cari tudung cream + hadiah pengantin yg aku blm sempat beli..jumpa pun tudung n hadiah..(pesanan penaja : lepas ni rajin2 masak ek dh dpt hadiah tu, aku n Mr F nk dtg mkn)..So agak lewatlah aku smp..dlm kul 12..ampun sekali lagi ye puan pengantin (dh jd puan dh time nih)..heheheh..smp je apa lg, haruslah mkn dulu kan..food sedap..caterer dr ipoh tak silap..untuk keterenagn lanjut tanya puan pengantin sendiri..no iklan in my blog ek..hihiihi...lepas mkn lepak2 layan cendol (same vendor cendol majlis kawin aku aritu)..cendol ni mmg superbb..ada makcik2 yg siap tapau tu..huhu..sedap sgt ek makcik..dan yg lain2 jgn kata la..ada yg 2-3 mangkuk sorang..1 is free, additional is chargeable ek..(acah je)..heheheh...nak dijadikan citer, sbbkan aku pakai baju putih + tudung cream, ada lak makcik yg dtg bersalam ngan aku sbb ingat aku pengantin..lawak sungguh..bila time pengantin dh nak smp, aku terus menjalankan tugas mengawal anak2 buah aku yg akan jd tukang tembak bubble (tembak ke tiup..tembak kan?) heheheh..wah..success!!! cantek sgt that time..(gambo takde juge..tgg dr OP) bukan senang nak layan kerenah 10 budak tau..mcm2 hal..

**Artis tgh sign guest book..hehehhe..

After majlis selesai aku berangkat ke Teluk Intan..Mr F nak cari rayban..dgr citer ada satu kedai still ada koleksi lama nak dijual..smp sana, hampa..sbb dh dibeli org..tinggal la sisa2 yg tak bape nak cun..

Sebelah mlm lak ada BBQ and sesi potong kek.

Sekian entry tak bape byk gamabr..Entry majlis bertandang akan menyusul kemudian..sbb that time aku bwk camera dh..heheheh..byk gambo aku (gambo aku lg byk dr gambo pengantin nih)..hehehehe...

**Semua gambar aku copy dr facebook pengantin dan kwn2nyer..maap ye..

**Mungkin leh dptkan citer selanjutnyer dan more photo kat blog cik pengantin..tp aku rasa dia pun tak update lg..heheheh..

6 comments:

~ thalhazlin ~ said...

cuppies sangatttt cantik! heart inthewhiz cuppies tapi jauh sangat kat perak. huhu

IRYANI ALIAS said...

hazlin > me too.. :) eh..kat kl lah akak tu..cheras..leh order..

~ thalhazlin ~ said...

hu. kl still tak leh sebab kite dah balik cuti jb seminggu sebelum kawen. kalau simpan seinggu cupcake, entah ek. takut rosak? hum..

IRYANI ALIAS said...

ye tak ye jugak..kena la cari vendor kat JB..Jb pun byk gak vendor cuppies vouge2..heheheh..

ARNA said...

Cantiknya bunga tangan!!

IRYANI ALIAS said...

arna > thanks (on behalf pengantin)..hehehe..thanks visit my blog.. :)