24 Jun 2010

MAKAN UNTUK BABY



Dh bape lama aku tak lunch nasi campur sejak pregnant..mood swing, selera pon swing..ingat nasi je mula la nak meloya..tp syukur sgt2..setakat ni aku takde lah mabuk2 teruk..cuma rasa loya2 tekak je bila terbau makanan yg takleh bau, bau sabun basuh pinggan jenama x (aku dh beli jenama lain sbg ganti), bau tong sampah even takde benda2 busuk pun dlm tu dan bila terlihat sampah tepi jln atau kat mana2 je..kawan2 aku ada yg berpesan, kalau rasa loya2 nak muntah, jgn muntah..tahan..sbb kalau kita start muntah, apa je kita mkn, kita akan muntah balik..berpegang kata2 itulah, aku tahan diri aku, elak dr muntah..sbb aku pun tak suka the feeling bila muntah..sakit, penat, letih dan mcm2 lglah..


Hari ni konon2nyer nak try la makan nasik..tp bila pk2 balik, aku tak jd nak mkn nasik..sbb ingat nasik kat kedai je, aku dh meloya..adoi..mcm mana tu..even mkn nasik kat rumah pun, aku akan mkn dlm kuantiti yg amat sedikit..itupun sbg alas perut..pernah aku tak breakfast pun sbb takde benda leh telan except fo drinks (yg x bersusu je)..kesian kat baby aku..Td aku ajak adik aku temankan aku lunch..so dia suggest mkn kat Ani Sup Utara (just nearby my office)..Aku pun orderlah soto ayam dan air bandung cincau..

**Gambar dr Google

adik aku mkn nasi ayam..
**Gambar dr Google
bila meal sampai, aku tgk soto aku dia campurkan nasi impit dgn meehoon..aduh..aku dh la tak bape suka meehoon sup (kalau selain sup, ok)..tp sbbkan lapar, aku malas nak argue..aku pun mkn je la..suprisingly, aku berjaya abiskan..phiewww!!! giler la..tak tau mana dtg semangat nak mkn tu..sbb sup tu sedap ke (biasa je), sbb lapar ke (tak jugak), atau sbb baby aku suka mkn sup tu, atau mungkin jugak sbb sup tu banyak serbuk perasa? oh no!!! whatever, aku puas hati sbb hari ni aku makan dgn jayanyer..Mr F pun suka dgr sbb aku mkn smp abis arini...harap esok2 pun aku leh kekalkan mcm ni..tp takkan hari2 nak mkn Ani Sup lak kan??hurm...

3 comments:

amElyn said...

hi sis!
i just found ur blog.im getting married this coming Oct.to yang baru dok bz bloghopping.
nanti senang2 singgah la drop by or share some info or any tips on wedding preparations especially..
kumakikaeamelyn@blogspot.com
im following u btw~
thanks!! keep in touch!!

p/s : congrats on ur baby!!! baju pink tu pon santekk sangat..u byk DIY eh?? bestnyaaaa.nanti boleh la belajar dari akak.. =)

IRYANI ALIAS said...

Hi Amelyn..thanks visiting my blog..congrats dh nak kawin..mesti tgh bz buat preparetion kan..no problem..my wedding pun biasa2 je..budget ciput lah katakan..mostly DIY sbb konon2 nak cut cost + minat..tp mmg best bila kita DIY for our own wedding.rasa puas sgt..baju pink tu, kain beli kat jakarta, tempah kat adik housemate je..baju sume buat sendiri..tak sewa..so leh simpan smp anak cucu..kenangan..belajar? boleh..apa2 nak tanya, silakan..kita pun budak baru belajar juge..heheheh.. anyway, have a nice day and jaga kesihatan especially dh dekat2 nnt.. :)

amElyn said...

wahhh...bestnyaaaa!
jeles!! kalau lah tgn ni tak keras macam kayu..mesti bole buat santek2 macam kak yani buat! hehee.
opkos puas ati bila dpt buat sendrik.cut cost pon ye kan?
pape nanti bole tanye akak eh eh??
hehee.thanks soooo much! mmmuah3!