14 Jun 2010

SWING MOOD

Hari ni aku mc..sbb aku demam + sengal2 badan..mungkin sbb terlalu penat kerana dh beberapa minggu berturut tak rehat..ada je aktiviti hujung minggu yang aku buat..Dan boleh dikatakan sudah beberapa ketika (berminggu kot) aku kurang tenaga..mudah kepenatan, tak bermaya, dan gejala2 lain yg membuatkan aku tak berdaya nak buat kerja2 rumah..baju dh 2 minggu tak basuh..penuh berbakul2..finally aku bwk balik kg semalam..basuh kat kg (mesin basuh rumah aku manual, so memerlukan masa n tenaga nak membasuh)..kat kg, auto, sekali masuk tgg siap je..lega bila sume baju yg dh bertangguh tak basuh tu siap dibasuh..aku n Mr F tolong sidai dan mak aku yg angkatkan dr ampaian n tolong lipatkan..thanks mak..sbb faham keadaan anak mak ni..sejak kebelakangan ni, aku dh jarang masak, especially breakfast..paling tidak pun aku cuma sempat buatkan air utk Mr F..Sorry yr sayang..dan yg paling teruk, baju nak g keje pun Mr F yg ironkan..kesian sayang..hope keadaan ni tak lama dan akan kembali spt sedia kala agar aku boleh menjalankan tanggungjawab aku sbg isteri..Sayang, saya mintak maaf..saya harap abg faham..saya tak mintak semua ni..gtp demi kebaikan kita bersama, doakan saya cepat kuat mcm dulu balik ok..aku ada terbaca kat internet, biasanya minggu ke 12 nnt baru keadaan akan pulih dan kembali normal..nampaknyer aku ada 5 minggu lg utk lalui semua ni..hope aku kuat..thanks to Mr F sbb sangat memehami n jaga aku dgn penuh kasih sayang.. I love u sayang.. :)

6 comments:

nadeera said...

sudah ader isi yer..alhamdulillah..tahniah. :-)

IRYANI ALIAS said...

nadeera > thanks..blm muat turun entry cerita itu lg..insyaallah soon..

zil said...

beb...dh makin menjadi2 morning sickness ko..kuatkan semangat...xsbr nk tngu ko announce n citer officially...hehe

IRYANI ALIAS said...

zila > hurm..mcm tu lah nampaknyer..aku mmg lemah tak berdaya skrg..sian ece..mlm2 aku tido awal, pagi2 aku bgn lmbt..keje rumah tak larat nak buat dh..thanks beb..aku cuba kuatkan semangat ni (padahal mmg dh taked semangat langsung dh ni)..

Azwana Shamsudin said...

sis.. surprised u r now preggy!! ooo.. hr tu jumpa kat umah badol, tak citer pun.. Al-Hamdulillah.. seronok nya..

IRYANI ALIAS said...

kak wana > heheh..segan nak kecoh2..heheheh..nnt dh masuk 2nd trimester baru la nak announce.. :)anyway, thanks..