27 Dec 2010

FINAL & BIGGEST SHOPPING FOR BABY STUFF

Last saturday, me, Mr F and my mum ke Jusco Bukit Raja untuk menghunting stroller idaman hati. Since my mum ada kat Shah Alam rumah abg aku (sbb my SIL deliver baby boy a night before), so pagi2 tu (x berapa pagi la) aku ke Shah Alam utk fetch her. Proceed to Jusco terus (tak jauh dr rumah abg aku)..Smp je terus cari tmpt barang baby. Tgk2 stock plak takde (Jusco letak "Item Not In Stock" kat display set). Aku sangat keciwa. Tp bila tanya pada promoter tu, dia kata "Ada"..rupanyer dia belum bukak tag tu sbb stock baru sampai semalam. Huhu..hatiku berbunga riang. Then Mr F kata jalan2 dulu la. nanti datang balik baru beli. So we all pun jalan2 ke kedai2 lain dulu. Tapi hati dh tak keruan. Terus je patah balik ke Jusco untuk beli. Aku beli both (SCR 5 dan SCR 7). Takde discount untuk SCR 5. Price remain the same. SCR 7 ada discount 20%. Ok la kan. Sbb dh mmg ada budget nak beli, so aku taknak fikir panjang. Beli je terus. Pastu berkenan lak kat Simple Dimple Diapers Bag. Agak besar, tp look smart. Price RM89.90. No discount. Grab satu yg grey colour (ada grey n white je). Takmo beli white sbb takut cepat kotor and lama2 jd kekuningan. Then beli other benda2 kecik yg x de lg. + belikan hamper untuk si boboy (anak abg aku yg baru 1 hari lahir). Aku beli play mat jugak (suker!). Keseluruhan almost 1K aku belanja that day utk baby's stuff. Tapi puas hati sbb all stuff tu mmg diperlukan. Rasanya lepas ni dh takde major shopping lagi. Tinggal 2 barang penting je. Set bersalin + baby bath tub. Anyone can suggest set bersalin apa yg bagus? ada survey mustika ratu that day and ada yg suggest Afiat etc.

3 comments:

Farah Rahim said...

Salam Singgah

Sorry sebab lambat balas ur inquiries on my blog. I just gave birth. Happy 2011 anyway :))

IRYANI ALIAS said...

Farah > Congrats..saya pulak yg tgh menghitung hari.. :)

Fx Online Shop said...

Selamat menunggu hari. hehe...

Breastfeeding gadget dah beli ke? Jemput singgah di http://fxonlineshop.blogspot.com
untuk breastpump & cloth diapers(CD) murah2..

Kita boleh jimat banyak kalau menyusukan baby & guna CD ni.