1 Feb 2010

NIKAH OUTFIT

Ingat tak post ttg plan baju yg aku citer aku hantar kat tailor very last minit tu? baju tu dh pun siap last 2 weeks kot (tailor tu berjaya siapkan awal)..so last weekend aku balik kampung, aku telahpun menjalan kan aktivity menjahit manik kat baju tu..disebabkan waktu yg agak limited di tambah dgn aku yg bukan nyer ada talent jahit manik ni, aku pun decide jahit kat lengan je..sbb kalau nak jahit bhgn lain, mau 2 bulan lepas kenduri baru siap..hehhehe..aku sendiri tak tau nak beli manik mcm mana utk baju putih tu, dan oleh kerana kat kampung aku ada 2 kedai je jual manik (sure lah kurang pilihan kan) aku pun beli je lah manik yg entah sesuai ke tak (masa beli aku rasa sesuai kot)..heheheh..akhirnya, setelah 2 hari aku menjahit (start hari sabtu pukul 5 ptg, siap ahad tgh hari, plus minus buat benda2 lain spt mandi, solat, makan, tido) akhirnya siap jugak baju itu..inilah hasilnya yg tak seberapa..janji aku suka sbb tak terlalu kosong baju tu..taraaaaa......


**Aku guna 2 jenis manik (tp mcm lebih kurang je, x nampak beza pun)


**Half way done




**Dah siap...



**Ni pulak baju mak utk dia saje2 pakai g wedding katanya..jahit manik simple je sbb dia taknak byk2, nnt glemer sgt..hehehhe..

2 comments:

zil said...

wahhh...oraitlah tu bj ko..nice beb..pasnie leh r amek upah jahit manik..hehe

iryani said...

hehehhe..ambik upah? fuh..larat ke aku..tp best la..aku dh mcm addicted lak jahit manik..abis sume baju aku nak jahit manik..ada satu baju kebaya aku tgh jahit crumble tp tak siap2 lg..lepas kawin nnt lah sambung balik..heheheh..