28 Sep 2009

THE RING

**The engrave..terpaksa tulis kat bhgn luar (bhgn bwh, so tak bape over, sbb takleh nak engrave belah dlm..bukan sbb nak show off ok..hehehhe..

**Our engagement ring..aku nyer simple je..kawin nnt mintak yg grand2 lak..bleh ye Mr F..heheheh..

Setelah sekian lama (almost 5 month) aku bertunang, finally baru berkesempatan belikan cincin utk Mr F. Dh lama plan nak g cari cincin, tp takde masa + bla bla bla (mcm2 hal)..finally during raya we all curi masa g Ipoh hunting the ring..sbbkan lelaki tak leh pakai gold (white gold aku was2, buleh ke tidak?) so we decide beli silver je (suasa aku tak minat lak)..Mr F yg pilih..Cincin + engrave ok la..not bad..tak kisah bape harganyer, yg penting nilai cincin tu pd we both..I LOVE U SAYANG...sorry ye lmbt belikan cincin tu..cincin kawin nnt we make sure beli before the wedding ok.. :)

SELAMAT HARI RAYA


Em..lama benar tak berblogging..bulan2 pose, berat benar rasa nk berblogging..dh raya2 ni lak, pun malas gak..mood raya tak abis lg..seminggu dok kampung rasa mcm sekelip mata..kejap sgt..kalau la leh cuti raya sebulan kan syok..hehehhe..anyway, aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..maaf zahir dan batin..nak duit raya? sorry le dh abis kasi kat anak2 buah aku la..heheheh..sian aku kena pow dgn 10 anak buah aku..em..thn depan + lg 2 org (anak abg n kakak aku) + lagi 3 org anak buah Mr F..meriah nyer ramai2 ek..kalau takde budak2 tu, sunyi sepi la rumah mak aku tu..Em..lupa nak bgtau, aku dpt duit raya tau..kakakku tersayang bg..huhu..bape? em..rahsia..tp lepas la kalau nak lunch 2-3 org kat Secret Recepi..heheheh..kelakar lak rasa dh tua2 ni dpt lg duit raya..actually kakak aku mmg tiap2 thn tak miss bg aku duit raya..Anyah, thn depan dpt lg tak? heheheh..

11 Sep 2009

KOLEKSI TUDUNG BARUKU



Aku ni jenis tak suka pakai tudung selain warna hitam..merah, hijau, kuning or warna2 cerah..sbb aku merasakan yg muka aku ni taklah putih (mmg agak gelap pun..hahahha)..Last weekend aku g memborong tudung konon2 utk raya, tp aku dh balasah pakai g keje..hehehhe..tak sabar tgk..hehehhe..aku borong smp 17 helai tudung aritu..ni pun rasa mcm nak g beli lg..hehhehe..em..biasa la, baru nak buat koleksi tudung yg selama ni tak pernah beli pun..Aku beli mcm2 color..hijau pun ada..lantak la, org nak kata tak sesuai sbb kulit aku gelap ke hape ke, lantak la, ada aku kisah..yg penting aku suka..heheheh.. (abaikan posing aku yg agak poyo ek)..heheheh..

HAPPY 2ND BIRTHDAY NUR AFFIFAH IRDEENA

Birthday Girl
(Muka masam sbb baru lepas terpegang lilin..heheh..siannn)


Ni sape yg birthday ni..abg2 lak yg sibuk potong kek..

Happy Birthday to my niece, Deena..Kejap je dh 2 than budak kenit yg aku sayang ni..Sbbkan bulan puasa, celebrate simple2 je..Yang penting ada cheese cake (my fav)..huhu..

KUIH RAYA

Biskut Nestum

Biskut Kelapa

Em..Lupa lak nak tayang kuih raya yg aku buat balik kg 2nd week puasa aritu..Actually bukan aku buat 100% la (aku hampeh tak reti buat kuih raya, conflakes honey yg senang giler tu reti la..hehehe)..Em..sebenarnya kakak aku yg buatkan bancuhan nyer..aku cuma fikirkan nak buat design mcm mana dan siapkan seterusnya smp la bake..em..sbb kan malas nak terap2, aku hentam masuk dlm paper cup je semua..huhu..start buat lepas berbuka (hampeh tak g terawih) smp la pukul 3 pagi, nasib baik cuti, leh layan tido smp kul 10 esoknyer..huhu..sape2 nak rasa leh la dtg rumah aku raya nnt ek..sedap ke tak sedap aku tak tau, yg penting aku yg buat (tolong buat je sebenarnye..hehehhe)...

AKTIVITI DI BULAN RAMADHAN


Wah..dh lebih 10 hari aku tinggalkan dunia blogging ni ek..tak tau nak cakap apa la..bz sgt2..hari ni baru sempat nak jenguk dan update apa yg patut..org kata bulan ramadhan ni relax skit keje, tp aku tak..makin bz..pg mcm biasa masuk keje kul 8.30, balik awal skit pukul 4.30..balik terus masak (kalau tak buke kat luar) then mlm lepas buke aku sure dh ngantuk giler..zzzzzz...tido awal..takpun aku menyiapkan projek raya ku..apa dia??? jahit manik kt baju raya..hahahah..reti ke? em..tak reti sebenarnya, tp nak jugak buat..hentam je la..janji aku puas hati dpt buat (sepah ke, tak kemas ke, aku tak pedulik)..hahahahah..tak siap lg, ni baru 70% kot..harap2 sempat siap sblm raya..masa membataskan aku utk siapkan dgn lebih pantas sbb 2 minggu lg nak raya ni, aktiviti makin banyak terarah kepada aktiviti mengabiskan duit iaitu shopping..hehehhe.. jom layan gambar2nyer..

1 Sep 2009

RAMADHAN

Hari ni dah masuk hari ke 11 Ramadhan..tapi aku baru hari ni nak buat entry Ramadha..hehehhe..mungkin dh agak terlambat kot aku nak ucapkan salam ramadhan..hehehhe..kejap je kan, tak sedar dh 11 hari kita puasa..in this entry aku bukan nak citer pasal puasa..tp aku nak citer pasal bazar ramashan..em..kalau nak tau, thn ni aku rekod la..setakat ni aku tak pernah ke bazar ramadhan lg..huhu..kalau boleh aku nk buat rekod smp habis bulan ramadhan ni..bukan apa, aku nak ajar diri aku untuk kawal nafsu..sbb kalau dh ke bazar ramadhan tu, sure nafsu mata pun makin menjadi2..masa 1 ramadhan aritu, kebetulan adik beradik aku balik kampung untuk berbuka beramai2..ptg tu aku sok umah je masak utk berbuka..mak n abg aku keluar g bazar ramadhan..aku pun kirim la mcm2 yg aku teringin nak mkn (kuih muih)..dan ptg itu, meja mkn aku penuh sarat dgn makanan la..heheheh..nak dijadikan citer takde satu jenis kuih pun yg sedap..salah beli ke atau mmg mcm tu..apa lg, tong sampah lah yg mkn..bukan nak membazir, tp dh tak leh nak di makan langsung..indah rupa je..esoknyer aku tak jugak g bazar ramadhan..mcm biasa mak n abg aku yg g..tp takde la membeli kuih mcm 1st day..dan kejadian sama ttp berlaku..apa yg aku nk tekankan disini ialah, kenapa peniaga2 jual apa yg diaorg sendiri (aku pasti) tak lalu nak mkn..biasa la kan, bulan2 puasa ni ramai peniaga2 bidan terjun (bermusim - berniaga time puasa je)..tu yg jd tak sedap tu..eh..aku pening la..tak leh nak smbg taip lg..later smbg ek..tata..